***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Политолози: Президентът се възползва от неразбирателството между партиите. Намериха лекарство срещу Алцхаймер


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 30 ноември   

 

„ Разговор всъщност за сформиране на държавно управление не се е състоял. Всичко, което следим в последните 1-2 месеца, е подготовка за нови избори ".

Това съобщи в предаването „ Твоят ден ” на  NOVA NEWS политологът доцент Милен Любенов.

Според сътрудника му политолог Георги Киряков от края на изборите до ден сегашен, че и до Нова година ще бъдем в изборна акция. „ Няма съгласие. Партиите ще кажат – заядоха се за Изборния кодекс, с цел да няма държавно управление. Има ред дейности и на ГЕРБ, и на Политическа партия, които способстват този спор ”, сподели той.

***

Външните министри на страните от НАТО дадоха обещание да засилят поддръжката за Украйна и да окажат помощ за възобновяване на енергийната ѝ инфраструктура. В изказване след първия ден на срещата си в Букурещ дипломатите акцентират, че експанзията на Русия лишава милиони украинци от съществени човешки услуги.

***

Изготвени са план на конструкция и функционалности, в това число и планиран финансов план за нов бранш в Министерство на вътрешните работи - " Престъпления срещу околната среда, дивата природа и животните " към Главна дирекция " Национална полиция ".

Прилагането на Споразумението ще се прави посредством междуинституционален " Механизъм за предварителна защита, надзор, административно-наказателна активност и/или следствие на нарушавания и/или закононарушения срещу околната среда, дивата природа и животните ", излиза наяве още от отговора на министъра, представен от Българска телеграфна агенция.

***

В началото на съвещанието от " Продължаваме промяната " още веднъж желаеха залата да прегледа препоръчаната от тях декларация като първа точка през днешния ден, от ГЕРБ-СДС направиха назад предложение, " Българска социалистическа партия за България " го поддържаха.

***

Нов медикамент забавя развиването на Алцхаймер. Той работи в ранните му стадии, оповестява Би Ти Ви.

Според учените това е историческа стъпка и може да сложи началото на нов тип лечения. В продължение на десетилетия не може да бъде намерено лекарство, което да повлиява заболяването, засягаща милиони по света.

в Проучването са взели участие 1795-има доброволци с ранен етап  на Алцхаймер.

***

Два опита за самоубийство е правил 31-годишният Александър Пашов, упрекнат за гибелта на жена си Фанка. Тялото на 28-годишната жена беше намерено в зарязан гараж в село Пъдарско след двудневно търсене от полицията в Раковски. Тя изчезна на 25 ноември на път за работа към Индустриалната зона в Стряма, осведоми " 24 часа ".

***

Година след изобилните дъждове пътят, който свързва село Сушица с община Симитли и другите обитаеми места, е затворен поради свлачище.

***

Брекзит е лишило страната от близо 4000 експерти, които биха решили казуса с дефицита на личен състав, само че те не могат да влязат в страната поради новите визови ограничавания след излизането на Англия от съюза. Средно по шест месеца се чака, с цел да стигне нуждаещ се от профилиран обзор до експерт.

***

Починал е някогашният китайски президент Дзян Дзъмин, който управляваше Китай от 1993 година до 2003 година Причина за гибелта му е левкемия и полиорганна непълнота. Той умря на 96 години в Шанхай, като най-дълго живелият китайски президент, предава Ройтерс.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР